SZÍNTERÁPIA

Ne becsülje alá a színek erejét…

A színek jótékony hatását már bizonyára Ön is tapasztalta, ha mosolyra fakasztotta egy napsárga ruha vagy nyugalomra lelt a zöldelő természetben. A terápia nem egy a sok tudományosnak kikiáltott módszer közül, kutatók valóban megerősítették, hogy milyen jót tesznek nekünk a színek. Már eleve a látás, a színek érzékelése is egy bonyolult fizikai és fiziológiai folyamat, az idegeken át az agyba kerülő információt – ebben az esetben a tónusokat – nemcsak egyszerű látványként fogjuk fel, hiszen a hangulatunkat is javítja, vagy éppen elrontja.

A színek gyógyító erejét az alternatív gyógyászatban is használják, így a DiaPocket színeinek kiválasztásánál is fegyelembe vettük hatásukat. Az agy ugyanis a színinformációkat nemcsak felfogja, hanem fel is használja a test és a lélek gyógyításában.

A fehér kezd kimenni még az orvosi divatból is. A színek pszichológiájával foglalkozó szakemberek szerint ugyanis a tekintélyt parancsoló, távolságtartó tiszta fehér helyett, jobb, ha a nyugtató, közvetlenebb kéket vagy zöldet viselik az orvosok és az ápolók.

Válasszon tudatosan, mely színek lehetnek elsősorban az Ön segítségére?
Hogyan hat, ha a Zöld DiaPocket-ot választja:

Rét, mező, erdő, pázsit, virágok… A zöld a természet, ezáltal az élet és az újjászületés színe is. Ha sok zölddel veszi magát körbe, akkor kiegyensúlyozottá, nyugodtabbá, nagyvonalúbbá, reményteljessé, életszeretővé, életigenlővé válik, és jobban igényli majd a harmóniát. Mivel a zöld az egyik leghatásosabb nyugtató árnyalat, a legszélsőségesebb hangulatváltozások szabályozásában is kiváló, de enyhíti a gyászt, a szomorúságot, a haragot és más szívfájdalmakat is.

Hogyan hat, ha a Pink DiaPocket-ot választja:

A rózsaszín és változatai, mint a pink vagy a magenta sokkal természetközelibb árnyalatok, mint elsőre gondolná. Ha maga elé képzel egy szép rózsaszín rózsaszálat vagy egy kardvirágot, máris megtelik a szíve-lelke boldogsággal. Ez a szín az idealizmus, az együttérzés, a finomlelkűség és a rend árnyalata, ugyanakkor fokozhatja a naivitását, jóhiszeműségét is. Ha lelki megrázkódtatás éri, remek “elsősegély” a színterápiával gyógyító szakemberek szerint, ha egy kis magentával vagy pinkkel veszi körbe magát, nemcsak megnyugtatja, hanem erősíti a belső békéjét és szabadságát is.

Miért jelennek meg a napszínek a logóban?

Sárga

A sárga szín éppen olyan éltető és melegséget sugárzó, mint a Nap. Friss, mint egy citrom, és vidám, mint egy dalos kanári. Az élénk és halvány árnyalatai egyaránt örömet és világosságot hoznak az életébe, ugyanakkor oldják a szorongást, elűzik a félelmet és az elégedetlenséget.

A színterapeuták szerint a napsárga, citromsárga vagy kanárisárga tónusok a depresszió és más lelki betegségek legjobb ellenszere. A sárga ezek mellett a gondolkodásra, a logikára, a tanulásra és a tudás fejlesztésére is pezsdítő hatással van.

/Forrásként felhasználva: life.hu/