TÖRTÉNETÜNK

Ötlet, Segíteni akarás, Kitartás és Megvalósulás

Néhány évvel ezelőttig a cukorbetegség számomra teljesen ismeretlen fogalom volt. Természetesen tudtam mi az, de azt nem, hogy valójában mivel is jár, míg össze nem hozott a sors valakivel, aki ennek minden velejárójával éli az életét. Általa ismertem meg az inzulinos cukrosok életmódját és neki akartam örömet szerezni, mikor eszébe jutott; jó lenne, ha nem két tokkal kellene szaladgálnia – eggyel, amiben az inzulinadagolók és eggyel, amiben a vércukormérő van -, hisz úgyis egy időben használja mind a kettőt.

Keresgélni kezdtem hát a piacon a megfelelő ’mindent egyben’ tartót, hogy megkönnyíthessem vele a hétköznapjait, de Magyarországon nem találtam ilyet, így kénytelen voltam külföldről rendelni. A tok meg is érkezett, az öröm azonban csak addig tartott, míg meg nem próbált belepakolni. Sem a minőség, sem a használhatóság nem volt megfelelő… ár-érték arányban igen mellényúltam. Kissé mérgesen vettem elő a tűt és a cérnát, hogy szűkebbre varrjam a pántokat, hogy legalább használhatóvá tegyem számára. Közben úgy éreztem, mindenki megérdemli, hogy egyszerűbb legyen az élete, miért ne segíthetnék egy ilyen aprósággal másoknak is.

Miután végeztem a varrással, rögtön le is ültem, hogy papírra vessem milyen is lenne az ideális inzulintartó tok. A segítség kéznél volt, így a DiaPocket-ot (ahogy rögtön neveztük) a valódi felhasználó szemszögéből életre terveztük egy ’naposabb életre’.

DiaPocket – the sunny side of your life

Egy év kemény munka után végre a kezemben tarthattam az első mintadarabot, mely további lelkes, segítő cukorbetegek felhasználói tesztjei és javaslatai hatására (nagyon köszönöm nekik itt is) nyerte el jelenlegi belső formáját.

Gondolom Ön sem szereti, ha egy tok láttán rögtön betegnek nézik, ezért a külső dizájt úgy alkottam meg, hogy senkinek ne ez legyen az első gondolta. Bizonyos színeknél ezen felül a színterápia jótékony hatásait is figyelembe vettem.

Remélem a DiaPocket Önnél is teljesíti küldetését!

Siró Bernadett

az alkotó